Om oss

Det Är Lärarnas Fel är en gnällfri podcast av lärare, om skolan och lärarrollen. Vi hoppas att vår podcast kan leda till nya insikter och diskussioner i den ofta rätt gnälliga offentliga skoldebatten. Vi riktar oss till alla som är intresserade av skolan, inte bara – lärare, lärarstudenter, skolledningar, politiker, föräldrar och elever.

Vi finns på  Soundcloud, och på itunes, samt i podcastappar.

Vi är inte samma gäng som gör låten ”Det är lärarnas fel” på youtube.

Nedan kan du läsa mer om vilka vi är.

Screenshot_2014-06-06-15-13-47-2

Sabine Louvet
Sabine Louvet är en kunskapstörstande matte- och NO-nörd som brinner för att eleverna ska upptäcka det som är fantastiskt med hennes ämnen. Detta gör hon till vardags på Äppelviksskolan i Stockholm och på tv i matteprogrammet Kalkyl som kommer att sändas på UR i höst. Det händer också att hon bloggar på Pedagog Stockholm, kommunicerar med sina elever i digitala verktyg eller nördar loss i diskussioner om skolan i stort och smått. Utanför skolan spelar hon roller derby och målar porträtt av hundar.

profilbild pedagog Wennblad

Andreas Wennblad
Föredetta kock, servitör, bartender, truckförare, yrkeschaufför, industriarbetare och vårdare som gick ut gymnasiet utan slutbetyg, pga streck i samhällskunskap. Lärare i Matematik och Samhällskunskap. Jobbar idag som högstadielärare och undervisar i matematik på Äppelviksskolan. Andreas, som är nyutbildad lärare, är dessutom en ny fisk i IKT-dammen och har som prioritering att fortsätta utvecklas inom vad han ser som en självklar utveckling i dagens skola och samhälle. Informations- och kommunikationsteknik är en utveckling som måste ske i alla delar av skolan och i samhället i övrigt. IKT gynnar och driver även på det entreprenöriella lärandet som är centralt i dagens skola, en nödvändighet för att utveckla vår kunskapsnation.

profilbild Jesper

Jesper Stridbeck
Jesper Stridbeck är SO-lärare på Äppelviksskolan. Han är engagerad i elevdemokratiska frågor genom att bland annat samordna elevråd och driva Sveriges bästa skoltidning Milo, vinnare av lilla journalistpriset inte mindre än tre gånger. Jesper har sysslat mycket med Lgr11 och tycker rent allmänt om att grotta ner sig i skolfrågor genom att dissekera och analysera dem noga – något som är mycket uppskattat av poddens övriga deltagare. I övrigt gitarrspelande hårdrockare, AIK-supporter och hästvän.